středa 3. února 2016

NOVINKY - ÚNOR - EUROMEDIA

Dorazil seznam knížek na únor z Euromedie a tady jsou dva kousky, co vypadají slibně.

Úpis
Michelle Millerová

Nakladatel: Ikar
Rok a měsíc vydání: 2016/02
(přesněji 15.2.2016)
Počet stran: 352

Anotace: Když se autor mobilní aplikace sloužící k seznamování rozhodne upsat akcie firmy Hook na burze, začíná hra, ve které nejde jen o miliardy dolarů. Mladí investiční bankéři na Wall Street i zaměstnanci společnosti v Sillicon Valley cítí šanci od základů změnit svůj život, ale po smrti studentky Stanfordovy univerzity začne být v sázce mnohem víc než tučné zisky. Co všechno o nás aplikace v našem mobilu vědí? Co všechno jsme schopni obětovat kariéře? Michelle Millerová nám v Úpisu umožňuje nahlédnout do odvrácené tváře Wall Street – do světa sexuálních skandálů, zákulisních dohod a nemilosrdného boje o moc.

Láska na druhý pokus
M. J. Summersová

Nakladatel: Ikar
Rok a měsíc vydání: 2016/02 
(přesněji 8.2.2016)
Počet stran: 360

Anotace: Vášnivý milostný příběh pro všechny romantické duše. Když jedenatřicetiletá Clire zjistí, že ji její přítel podvádí s mladinkou kolegyní, zhroutí se jí celý svět. Ale stejně jako je naštvaná na něj, je naštvaná i na sebe – jak si jen mohla nevšimnout, že žije po boku takového sobce? Potupená Claire si tedy sbalí kufry a zamíří na turistický ranč do Colorado Springs, kde se chce ucházet o místo šéfkuchařky, doufajíc, že jí klid venkovského prostředí pomůže získat ztracenou životní rovnováhu. Jenomže když poprvé uvidí svého nového šéfa Cola, podlomí se jí kolena – tohle je rozhodně ten nejpřitažlivější muž, jakého kdy poznala. A i když jí rozum radí, aby si od něj držela co největší odstup – vždyť přesně takový krasavec ji připravil o všechny ideály –, vrhne se Claire do náruživého milostného vztahu. Netrvá to však dlouho a minulost se jí opět krutě připomene…

Oboje jsou Ikarovky, což už samo o sobě dává očekávat. Navíc ty obálky vypadají skvěle, jestli to bude takový ten klasický velký, pevný formát, tak to budou na pohled moc pěkné kousky. U první mě zaujalo "Co všechno o nás aplikace v našem mobilu vědí?" To je docela velké a aktuální téma, zajímalo by mě, jak to autorka pojala. A u druhé knížky "Vášnivý milostný příběh pro všechny romantické duše." Awww, klasika :)

Žádné komentáře:

Okomentovat