čtvrtek 4. února 2016

NOVINKY - ÚNOR - EUROMEDIA - DRUHÉ KOLO

Ještě jednou jsem pozorně projela Eurošku a našla ještě dva kousky, které si rozhodně přečtu. Ale tím pro únor s EMG už vážně končím! Fakt! :)

Bez šance
Neal Shusterman

Nakladatel:  Knižní klub
Rok a měsíc vydání: 2016/02
(přesněji 15.2.2016) 
Počet stran: 304

Anotace: Fascinují a temná dystopie ze světa, kde společnost zavedla nový zákon: Každé dítě má právo na život od chvíle početí až do věku třinácti let. Mezi třinácti a osmnácti je ale na rodičích, jestli ho vychovají až do dospělosti, anebo ho pošlou… rozpojit. Tohle nenápadné slovo znamená, že problémové děti, sirotci, anebo prostě ty, které v sobě mají příliš vzdoru, jsou odeslány do sběrných táborů, kde jsou jejich těla rozebrána a orgány předány těm, co je potřebují. Takže technicky žijí dál – alespoň to dětem říkají. Tři z nich, Connor, Risa a Lev, se setkávají v táboře a ani na okamžik nemají chuť žít dál…rozpojení. Jedinou šancí je útěk.

Odvrácená tvář lásky
Colleen Hooverová

Nakladatel: YOLI
Rok a měsíc vydání: 2016/02
(přesněji 15.2.2016)
Počet stran: 288

Anotace: Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností... Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce? Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností. Jenže Miles sám už si není jistý, jestli je dokáže dodržet. Protože láska je silnější než pravidla, sliby a odhodlání. I když její odvrácená tvář je tak děsivá…

První dílko, musím říct, že si nevzpomínám na moc knížek, co by KK vydal pod sebou jako dystopii, tím spíš s cejchem zlatého kolečka, takže od tohole očekávám fakt něco. Většinu dystopií znám pod CooBoo nebo Yoli, takže youngadultovky, tak u KK sázím na dospělejší čtenáře, na což se moc těším, dystopie / sci-fi pro dospělé, jeeej :)

Z Colleen se přiznám veřejně, a nekamenujte mě, třikrát odvařená nejsem. Možná dvakrát :) Ale prostě tohle není úplně už moje primární četba. Každopádně je mi jasné, že se o tom bude mluvit, bude to hit a tak chci vědět, jak je autorka na tom, kam postupuje, jak se vyvíjí, jak to s ní vypadá. No a obálka samozřejmě. Krása.

Žádné komentáře:

Okomentovat