pondělí 20. srpna 2018

RC: LÚPEŽ Z HELIKOPTÉRY

Jonas Bonnier
Lúpež z helikoptéry

Nakladatel: Plus
Počet stran: 424
ALBATROS MEDIA SK

Anotace: Vzrušujúci akčný román na základe výpovedí skutočných lupičov z chudobnej štvrte v Štokholme. Dvadsiateho tretieho septembra 2009 sa spustí poplach – lupiči vnikajú do depozitára vo Västberge. Tak sa začal príbeh najšokujúcejšieho zločinu, aký kedy Švédsko zažilo. Lupiči priletia helikoptérou a doslova pred očami polície vykradnú najzabezpečenejší depozitár. A polícia sa len bezmocne prizerá, ako si odnášajú desiatky miliónov korún. Nezaznie ani jeden výstrel.

Jonas Bonnier napísal vzrušujúci akčný román podľa skutočnej udalosti na základe jedinečných výpovedí skutočných lupičov, ktorí pochádzajú z chudobného predmestia v Štokholme. Táto záhadná lúpež je dodnes opradená legendami a vzbudzuje záujem na celom svete. Román bol preložený do viac ako tridsať jazykov a Netflix pripravuje podľa neho film.



Musím říct, že ačkoliv se knihou prolíná hromada událostí, zpracováno do románu, který je nejen velmi napínavý, ale i velmi dobře napsaný.Z velké části se odehrává v chudinské čtvrti Švédska, a hlavních postav, které se snaží si zabezpečit bezstarostný život. Jenže se jim to nedaří, Maloof se snaží vydělat na agentuře G4S, které chce prodat bezpečnostní tašky, jenže agentura má smlouvu z jinou firmou a příštích 20 let od něj určitě nic nekoupí. Další z postav Sami, chce investovat do obchodu s mořskými plody a zainvestuje nemalou částku Kayovi, jenže ten ho oklamal a i s financema zmizel neznámo kam....Tohle je jen zlomek "podniků, které nakonec dojdou až k loupeži z helikoptéry-a policii, která se na to může jen koukat.

Těžko se kritizuje něco co se skutečně stalo, mě se to četlo velmi dobře. Kniha se mi zamlouvala a těm kteří mají rádí napínavý příběh, alespoň mě to velmi zaujalo a měla sem problém se odtrhnout od knihy.

Jana

4 komentáře:

  1. Zajimavy pribeh, mozna dam knihe sanci...

    OdpovědětVymazat
  2. Diky za recenzi, to se tomu autorovi muselo psat samo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na knihu sa v blízkej dobe chystám 🙂 časom by vraj mal byť aj film 🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojte všetci
    Opýtajte sa na váš úver teraz a dostanete rýchle potvrdenie a pevnú sadzbu. Naše úvery sú rýchle a bezpečné a veľmi malé úrokové sadzby.
    E-mail: sd.helen05@gmail.com
    Ďakujeme, že ste nás kontaktovali.

    OdpovědětVymazat