neděle 8. listopadu 2015

RC: SMOOTHIE - BETA DOBROVSKÝ versus NOXI

Smoothies zelené koktejly, 10 denní detoxikace
Smithová J. J.


Nakladatel: Beta - Dobrovský
Rok a měsíc vydání: 2015/03
Počet stran: 184

Anotace: Už vícekrát se na trhu objevily příručky k ozdravení či zhubnutí na bázi zeleninových koktejlů. Tato metoda tělesné úlevy a regenerace je jednou z mála skutečně funkčních, a proto čas od času vycházejí další, aktualizované tituly na totéž téma. Nejnovějším z nich je metoda americké nutriční poradkyně JJ Smithové, která sestavila precizní desetidenní plán na detoxikaci organismu pomocí syrových koktejlů ze zeleniny, ovoce a dalších přísad, avšak zároveň nabízí možnost využít tyto koktejly pro trvalou změnu stravování, tak aby se shozená kila už nikdy nevrátila. Jak autorka sama říká, "tohle není dieta, ale životní styl!" Knihu doplňují desítky skutečných svědectví a více než stovka receptů na koktejly pro každý den.

Zelené smoothie, Zdravé mini-jídlo z mixéru
Hickisch Burkhard, Guth Christian

Nakladatel: Noxi
Rok a měsíc vydání: 2015/05
Počet stran: 128

Anotace: Moderní lahodný energetický nápoj dodá tělu každý den to, co skutečně potřebuje. Zelená smoothies, umixovaná v několika minutách z plodů a zelených listů, mají fantastické zdravotní účinky. Jsou potravinovou inovací století. Jejich tajemství spočívá v koncentrovaných vitálních látkách, jež upevňují váš imunitní systém a obranyschopnost. Chcete zhubnout, regulovat funkci střev, přirozeně posilovat svaly, podpořit vnitřní klid či jen lépe spát? Pro každou příležitost najdete ten správný koktejl.

Co se jídla týká, všichni jsme si určitě všimli v poslední době stoupající oblíbenosti smoothie koktejlů. Hrušky, jablíčka, melouny, jahody, lesní plody, však víte. Napadlo vás ale někdy, že jde mixovat nejen ovoce, ale třeba i zelenina a bylinky? Nenapadlo? A věřili byste, že je to jedna z nejzdravějších pochutin, na kterou můžete narazit? Tak čtěte dál. 

Obě knížky nás provedou základy tohoto kuchtění. Řeknou nám, proč je to vhodné, na co si dát pozor, co všechno potřebujeme, kdy je nejvhodnější takto stravovat apod.

A proč že vlastně pít zelené koktejly?
  • Jsou bohaté na živiny.
  • Podporují hubnutí.
  • Detoxikují.
  • Jsou snadno stravitelné.
  • Pomáhají lepšímu trávení.
  • Podporují hydrataci.
  • Čistí pleť.
  •  ...

Na jejich výrobu používáme:
Hickisch Burkhard, Guth Christian
Hickisch Burkhard, Guth Christian
Hickisch Burkhard, Guth Christian

Zelené smoothie od Noxi - je vyvedeno moc pěkně barevně a s mnoha obrázky a ilustracemi. Popisuje a probere jednotlivé přísady, používáme zde mimo zeleného i hodně ovoce (50 : 50 %). Zajímavé je, že ať dáme jakékoli množství sladkého, po přidání čehokoliv zeleného se celý koktejl zbarví. Kolikrát jsem tomu po přečtení receptu nevěřila, ale stalo se. Pokud nemáte v plánu řízenou dietu, spíše si chcete čas od času přilepšit, jste více na obrázky, barevnost a nádherné provedení, tato knížka je pro vás jasná volba.

Hickisch Burkhard, Guth Christian
Hickisch Burkhard, Guth Christian
Hickisch Burkhard, Guth Christian

Smoothie, zelené koktejly od Bety - tato kniha je zaměřena na desetidenní detoxikaci. Uvádí recepty na deset dní, kolik čeho můžete vypít (a to je to jediné, co jíte). Vím, že hodně lidí tento způsob zavrhuje, ale já se přiznám, že mě to hodně láká vyzkoušet. Kromě úbytku váhy je vcelku logicky popsáno jak a kterých všech nečistot se tím tělo zbaví. Pokud chcete své tělo detoxikovat, zaměřit se na očištění a nevadí vám, že zde nejsou žádné obrázky a ani písmenko barevně, zvolte tuhle knížku.

Smithová J. J.

Myslím, že největší problém je ten, že všichni si pod smoothie představíme sladkou mňamku a ne něco, co nás může léčit. Já se přiznám, že ta zelená se prostě nepije dobře. Je to divné a není mi to přirozené. Vyřešila jsem to tak, že jsem si objednala červený smoothie maker, takže všechno, co budu pít já, je červené :) A podle knih ty koktejly chutnají dobře, takže když to bude červené a nebudu mít předsudky, co já vím, třeba mě to vážně chytne.

Máte vy se zeleným smoothie nějaké zkušenosti?

Žádné komentáře:

Okomentovat