sobota 19. ledna 2019

RC: NEBO JE NAŠE

Nebo je naše
Autor: Luke Allnutt

Vydané: 2018 , Plus
Počet strán: 424
Albatrosmedia.sk

Anotácia: Srdcervúci román o láske a nádeji, ktoré dokážu vyliečiť aj smrteľné rany.Rob Coates dosiahol v živote všetko, po čom túžil. Je úspešný, má skvelú manželku a to najcennejšie zo všetkého, syna Jacka, s ktorým je každý deň plný dobrodružstiev. Náhle však rodinu zasiahne neľútostná choroba a Robovi sa zrúti svet. Beznádej ho strhne až na samé dno a on nenachádza silu vrátiť sa späť do života. Jedinú útechu mu prináša fotografovanie miest, ktoré navštívil so synom. Pomôžu mu spomienky na šťastné chvíle zmieriť sa s osudom a odpustiť?


 Silný príbeh o rodine , ktorá si žila svoj vysnený život. Až kým do neho nestúpila zákerná choroba ich syna Jacka. Nádej, lásku a obetu vystrieda smútok a beznádej. Autor nás doslova vtiahne do deja , do života Robovej rodiny. Chcete im pomôcť no neviete ako. Z každého riadku cítiť bolesť. Beznádej veľakrát doháňa človeka k zúfalým rozhodnutiam. Je správne dať hromadu peňazí lekárovi, o ktorom máte pochybnosti. Rob chce zachrániť svojho syna za každú cenu , aj keď to nie je v jeho silách, nevie sa cez to preniesť. Ničí tak svoj partnerský život. Vydrží jeho vzťah túto skúšku ? Nájdu spoločnú reč ? To všetko sa dozviete v tomto dojemnom príbehu.

Knihu som ,,zhĺtla´´ za deň. Nedokázala som ju pustiť z ruky. Čítala som ju s pocitom hrče v krku a slzami v očiach. Silný príbeh , ktorý nás donúti zamyslieť sa nad svojím životom a zbytočnosťami , ktoré denne riešime. Kniha sa číta ľahko ,je písaná najprv retrospektívne, v druhej časti autor prechádza k chronológii. Príbeh tak začína dávať väčší zmysel a veci do seba začnú zapadať. Skvelé čítanie so silným posolstvom.

Kristina

Žádné komentáře:

Okomentovat