pondělí 11. června 2018

RC: ŠESTNÁCTÁ LEŽ

Šestnáctá lež
James Patterson

Nakladatel: Alpress
Počet stran: 303
Rok vydání: 2018
16. kniha v sérii:

Anotace: Opětné setkání s manželem nabralo pro Lindsay úplně jiné obrátky – místo romantické večeře se jim podaří zneškodnit nelítostného atentátníka. Ovšem zbývá ho usvědčit, což může být vzhledem k jeho vychytralosti vražedné. S blížícím se soudem je Lindsay nucena znovu propírat šokující minulost a neví, komu věřit, aby se neocitla sama na lavici obžalovaných.

Kniha Šestnáctá lež je má první zkušenost s tímto autorem, tudíž jsem ani nečetla předchozí díly ze série. Měla jsem obavy, že se budu díky tomu ztrácet v postavách, ale opak je pravdou. Zorientovala jsem se hned.

Hlavní postava je inspektorka Lindsay Boxerová, která mi byla od začátku dost sympatická, i když mě občas lehce vytáčela svou paličatostí. Na druhou stranu nemít tuto vlastnost, nestála by si za svým a vrah by byl možná stále neodhalen. V první části knihy jsem se rychle seznámila s hlavními aktéry a tak nějak jsem si říkala že je asi celkem jasné, jak to celé dopadne. Chyba! Atentátník Connor Grant je podle mě blázen, který ovšem moc dobře ví, co dělá. Druhá část knihy se věnuje soudu s tímto mužem a vlastně velkému odhalení. Ale o tom inspektorka Boxerová ještě neví.

Ve třetí části knihy však nastal zlom, který mě celkem fascinoval. Čtenář má najednou pocit, jakoby četl novou knihu, i když ta první ještě není vyřešená. Dostáváme se totiž k novému případu. a to s vraždícím "hrdinou" Neddiem. To už je opravdový blázen.

Až teprve ve čtvrté části se dozvíme veškeré rozuzlení a vlastně posledních asi čtyřicet stran je nejnapínavějších.  To jsem hltala stránku za stránkou a nechtěla přestat číst. Po dočtení poslední stránky jsem řekla, že je mi líto, že už je konec.

Závěrečné zhodnocení:
Kniha se mi četla moc dobře a to především kvůli krátkým kapitolám. Děj je nabitý akcí a pořád se něco děje. Což je skvělé, nemám ráda, když se děj vleče. Bavilo mě, že kromě vyšetřování inspektorka od začátku řešila i své soukromí a to konkrétně trable s manželem Joem, který byl ale zároveň součástí prvního případu.  Jak jsem byla ze začátku tak trochu skeptická k této knize právě díky sérii, kterou jsem nečetla, nakonec jsem byla nadšená.

Hanča 
-----------------
Ahoj, jmenuji se Hanka a momentálně pracuji jako knihovnice. Je mi 26 let a žiji od narození v Praze. Od dětství jsou mým největším koníčkem knihy ale jinak jezdím ráda na výlety, luštím křížovky a peču. Doma mám tři morčata a také jsem vášnivá sběratelka soviček. Doma mám už celkem slušnou sbírku. Co se týče četby, ráda čtu thrillery, detektivky, psychologické romány a fantasy ale nepohrdnu ničím. Doufám, že se vám budou mé články líbit. 

12 komentářů:

  1. Skvělá recenze. 😊💚

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi pěkné napsáne :D docela nalakalo...
    Dekuji za recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že jsi napsala, že se pořád něco dělo a nebylo to vleklé - to je pro mne asi největší tahák, mám ráda akci. :))) Díky za recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že mě to fakt bavilo a velmi mile mě kniha překvapila. Takže doporučuji. Děkuji za komentář :-)

      Vymazat
  4. Pekná recenzia, ďakujem za tip :)

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že si ji v budoucnu určitě přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Idem dať tomu šancu,recenzia nadchla, u mna stačilo vlastne napísať slovo na V- vražda ! 😁

    OdpovědětVymazat