středa 16. listopadu 2016

RC: DCERA

Dcera
Cassová Kiera


Nakladatel: CooBoo
Série: Selekce (4.díl)
Rok a měsíc vydání: 2016/06
Počet stran: 320

Anotace: Princezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci. Nenechte si ujít příběh další generace princeznovské Selekce!

Očekávaný čtvrtý díl Selekce. Nejde přímo o pokračování, protože se tu nesetkáme s hlavní hrdinkou z předchozích dílů, Americou (tedy jasně, setkáme, ale nevypráví nám příběh ona), ale s její dcerou. Proto také název, Dcera. Docela jsem čekala, jak bude znát změna vypravěčky a vcelku to šlo, autorka za tím stále poznat je, takže pokud se vám Selekce ne/líbila, pravděpodobně na tom budete stejně i s touto knížkou.

Vím, že ostatní hodně kritizovali, že Eadlyn je rozmazlená a nesympatická. To sice ano, ale tak trochu si myslím, že to k té postavě prostě patří. Když vyrůstáte v královské rodině a všichni se k vám chovají jako k následnici trůnu, musela to Kiera Cass dát nějak poznat. Také tím je vidět vývoj, k jakému v díle dojde. Co by to bylo za vyprávění, kde by nikdo nedošel žádného poznání, že. Ale musím uznat, že zpočátku to bylo vážně dost přehnané, rozmazlené a nadnesené.

Děj se hodně podobá prvnímu dílu, s tím rozdílem, že 35 mužů bojuje o jednu ženu. A s tím rozdílem, že předtím jsme to viděli z pohledu bojující a teď to vidíme z pohledu té, o kterou je bojováno. Naráží se na hodně problémů a situací, co nás dřív při čtení určitě nenapadlo, takže se i zpětně můžete zamyslet, co vám uteklo. 

Myslela jsem, že to je jen jedna novelka, ale není, očividně bude ještě pokračování. Což, co se mě týká, jsem docela spokojená. Není to žádný zázrak, velkodušné myšlenky, ale jako podzimní odreagování, plné krásných šatečků a soupeřících mladíků, mi to bohatě stačí.

3 komentáře:

  1. Souhlasím. Na oddech je to jednoduše ideální :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu jsem četla a poměrně se mi líbila, není to nic náročného, ale člověk občas potřebuje vypnout a odpočinout si u něčeho podobného :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja práve dočítavam "Prvú"... a je mi jasné, že Maxon a America patria k sebe, takže som si neprečítala spoiler xD a určite sa chystám kúpiť si aj pokračovanie s dcérou. Tá myšlienka, že bude všetko naopak a budú o ňu bojovať chlapci, ma rozhodne zaujíma xD Selekciu a spol mám vážne rada, aj keď si uvedomujem všetky nedostatky príbehu, no ten oddych pri čítaní a prostredie paláca stoja za to :)

    OdpovědětVymazat