neděle 8. července 2018

RC: STRAŠNÁ NÁDHERA

Halina Pawlowská
Strašná nádhera

Nakladatel: Motto
Rok vydání: 2012
Počet stran: 176 strán

O knihe: Kniha poviedok známej spisovateľky, scenáristky a moderátorky rozpráva o tom, že túžba po láske nesúvisí s vekom. Stále totiž platí, že láska je zo všetkého najdôležitejšia, a že keď sa v mužských očiach náhodou objaví iskra, je neodpustiteľným hriechom je zadusiť!



Ukážka z knihy: Našla jsem si na bookingu osma dres, které mne lákaly. Dala jsem si pozor, abych mohla své rezervace včas zrušit bez penalizace, a všechny adresy jsem si zamluvila. Teprve týden před plánovaným odjezdem a nutností buď se definitivně rozhodnout pro jedno místo, anebo pak nekompromisně platit, se má dcera uvolila, aby mnou vybrané hotely a domy zkoukla. Nelíbilo se jí nic. Ze vzteku jsem všechno zrušila a s masochistickou uprutností jsem zamluvila týden na farmě La Cianelle. Řekla jsem si: Buď to tam bude dobrý, anebo to má to moje dítě za trest! V toskánská La Cianella to ovšem bylo úchvatné!

Kniha Strašná nádhera je niečo ako kniha jedz, modli sa a miluj v podaní Haliny. Zo začiatku som vôbec nevedela čo môžem od tejto knihy očakávať. Halina v nej nezaprela svoj povestní humor, štýl písania, chuť do života a samozrejme aj varenie. Je to oddychové čítanie ktoré je na jednej strane „poučné“ a na druhej strane zábavné. Poukazuje na to že žena môže a chce byť milovaná v každom veku, aj keď to sem tam nevíjde. V poviedkach sú pasáže pri ktorých sa vám rozum pozastavuje a klepete si na čelo že to nemôže byť pravda.  No zase na druhej strane sa nedokážete od čítania odpútať. Halina nám v knihe ukazuje to že nech máš hoc koľko rokov život nemáš prežívať ale užívať si každú jednu sekundu v ňom Páči sa mi ako v poviedkach opisuje svoju rodinu, kamarátov, známych, prvé lásky a hlavne mamu. Je tam pár výrokov ktoré sa mne osobne zarili pod kožu ako napríklad Užívejte života na plný pecky, dřív než vám zubatá podrazí kecky!  Keďže ja som mala knihu stiahnutú v telefóne tak som ju čítala aj počas voľných chvíľ v práci a neviem si to vynachváliť. Mohla som si ju hoc kedy otvoriť a čítať. Nezaberala mi vôbec žiadne miesto. Halina mi svojimi poviedkami zlepšovala zlú náladu a rozosmievala ma keď som mala vážne zlý deň. Ak máte radi ľahké oddychové čítanie tak za mňa je táto kniha vážne top. A hlavne teraz na krásne teplé alebo aj upršané večeri. Takže pokiaľ nie ste vysadení len na jeden knižní štýl tak kľudňe siahnite aj po tejto knihe a určite vás nesklame :)  Určite si nájdete svojho favorita s tých 35 poviedok a budete radi že ste po knihe siahli. Či už ako e-book (ako v mojom prípade) alebo ako klasickú knihu či dokonca audioknihu. Možností máte veľa :) Užite si krásne počasie a hlavne nezabudnite že užívať život sa oplatí :)

Majte sa krásne

Darina

4 komentáře:

  1. Tak toto urcite kupim mamine, ta uz jednu od haliny ma a bola tiez skvela! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto urcite kupim mamine, ta uz jednu od haliny ma a bola tiez skvela! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na autorku som zatiaľ počula len "vlažné" názory, ale asi jej dám vďaka Tebe šancu 🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Ono halina ma svojsky styl a humor..aj jej bananove rybicky vela ludom nesedelo, pamatam si ze moj oco vzdy krutil hlavou nad tou relaciou a ze nechape jej humoru a mamina si to naopak vzdy rada pozrela a zasmiala...asi su to knizky pre nase maminy, vyzrete zeny 😝😄😄😄

    OdpovědětVymazat