středa 18. července 2018

RC: MANŽELKA MEDZI NAMI

Manželka medzi nami
Greer Hendricks a Sarah Pekkanen

Nakladateľstvo: Motto
Rok vydania: 2018
Počet strán: 368

Anotácia: Psychologický thriller o manželstve, zrade a nebezpečných pravdách. Ponorte sa do príbehu Vanessy Thompsonovej....Budete si myslieť, že čítate o žiarlivej žene, ktorá je posadnutá snúbenicou svojho bývalého muža. Bude vám pripadať príšerná a pochopíte, prečo ju manžel opustil a našiel si náhradu. Budete si istí, že poznáte všetky ich pohnútky a detaily tohto milostného trojuholníka. Lenže nech už si myslíte čokoľvek, mýlite sa. Dokážete čítať medzi riadkami a odhaliť pravdu skôr, než obrátite na poslednú stránku?

Na počiatku bola veľká láska, ideálny pár, vytúžené manželstvo až napokon, pravda ktorá veľmi bolí a nesie svoje obete. A bolo to iba jedno manželstvo?

Príbeh odkrýva život dvoch žien. Prvou ženou je oddaná a láskavá učiteľka v materskej škole Nellie, ktorá má za sebou ťažké detstvo, je krehká, ale konečne našla vytúžené šťastie po boku úžasného Richarda, ktorý jej poskytuje nielen istotu a ochranu v živote, ale aj oddanosť a lásku, ktorú tak veľmi vo svojom živote potrebovala. Sústreďuje sa na prichádzajúce zmeny vo svojom živote súvisiace so zariaďovaním spoločného života s budúcim manželom, s plánovaním svadby a hlavne, na svoje manželské a materské povinnosti, ktoré ako dúfa, prídu čo najskôr. V poslednom čase, ako sa blíži svadba, ju však začali trápiť telefonáty z neznámeho čísla a pocit, že jej je niekto v pätách a sleduje ju... Je to len neistota, ktorú cíti už od útleho detstva, nervozita z novej životnej etapy, alebo si Nellie niekto zobral na mušku? Richard má totiž za sebou jedno nevydarené manželstvo a nikdy nemal potrebu o tom s Nellie hovoriť...

Druhá žena je Vanessa, nešťastná a nespokojná predavačka luxusného oblečenia, bývalá manželka Richarda, ktorá sa všemožne snaží dať svoj život dokopy pomedzi to, ako balansuje medzi spomienkami na život s Richardom, svojím bojom  s alkoholom a dňom, kedy jej Richard oznámil že je koniec. Ten teraz plánuje svadbu s novou ženou, ktorá vyzerá celkom ako ona, len pred desiatimi rokmi. Nikomu nepovedala, čo sa medzi ňou a Richardom stalo, čo zapríčinilo krach ich manželstva, ani to, aký podiel na tom všetkom mala ona sama. Svoj boj s novým začiatkom v živote zdá sa prehráva, neustále jej nedá pokoj Richardova snúbenica, ktorú sa snaží kontaktovať, sleduje ju a snaží sa s ňou stretnúť. Je ale vôbec dôvodom jej posadnutosti vlastné ohrdnutie a nenávisť k tejto žene, alebo je všetko úplne inak ako sa zdá....? Kto je vlastne Nellie a kto je Vanessa? A v neposlednom rade, kto vlastne je Richard?

Priznám sa, psychothrillery zbožňujem, a tak okamžite, ako vyšla táto kniha, po prečítaní anotácie, ktorá ma veľmi zaujala, som si ju dala do svojho zoznamu. Ohlasy boli dobré, a tak som sa s očakávaním pustila do čítania. Zvyčajne viem už skoro na začiatku odhadnúť asi o čo v knihe pôjde, aj v tomto prípade som to aspoň z malej časti správne vytušila, ale z nejakého dôvodu som absolútne nečakala zvrat ohľadom Richardových žien. Kniha ma zaujala hneď od začiatku, nemala som problém s prelínaním príbehov oboch žien, u mňa stačilo, že ide o príbeh partnerského vzťahu, manželského trojuholníka a dominantného výrazného muža, hoci z počiatku vôbec nebol v popredí a v podstate aj počas celej línii príbehu sa tiahol tak v pozadí oproti tomu, že hlavnú líniu držali manželky a ich príbehy. A hoci sa hovorí, že za všetkým hľadaj ženu, v tomto prípade platí, že za všetkým hľadaj muža!

Mne osobne sa strašne páčilo rozuzlenie, hoci tento wau moment, prišiel už tak v polke knihy, ostalo pár situácií na rozlúsknutie až do samotného konca, aj keď pozorný a náročný čitateľ už mohol tušiť k čomu to všetko speje. Za mňa zápletka veľmi dobrá, oceňujem to hlavne pre  prelínanie životov a rozprávania manželiek, je to práve to kľúčové, čo drží príbeh v napätí a robí ho zaujímavý, autorka zvolila veľmi dobrú formu ako spraviť z jednoduchého neočakávané. Nie je to vrchol psychothrillerov, ja mám toho z tohto žánru načítaného strašne veľa, a teda úplne dych berúce psycho z ktorého vstávajú chĺpky na rukách to nie je, ani rozbor ľudskej duše nečakajte, ale je to príjemne a pútavo napísaný príbeh, ktorý je stavaný na psychologickom pozadí všetkých hlavných hrdinov. Ja osobne by som však uvítala, keby sa autorka viac vyhrala s vnútorným svetom Richarda a s jeho minulosťou, aby to, čo sa skrýva za jeho osobnosťou, bolo viac sofistikované a ohurujúce.

Ve spolupráci s eReading.cz, kde můžete e-book také samozřejmě zakoupit

Bára

6 komentářů:

  1. Ďakujem za skvelú recenziu a knižný tip. Už dlhšie uvažujem čo na dovolenke čítať a ktoré knihy si zakúpiť a pribaliť do batožiny, a práve manželka medzi nami bude pravdepodobne skvelá voľba :) ešte raz vďaka

    OdpovědětVymazat
  2. Nie je to zrovna typ knihy, ktorý by ma oslovil v kníhkupectve, ale vďaka Vašej recenzií som to predsa len skúsila. Kniha má príjemne prekvapila, ďakujem za skvelý typ!

    OdpovědětVymazat
  3. Super recenzia, teším sa na čítanie 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Super inspirace na dárek pro mamku. Diky :3

    OdpovědětVymazat
  5. Dlouho jsem nečetla nějaký dobry psychothriller, tak děkuju za typ!☺️

    OdpovědětVymazat
  6. Tak nech sa dobre cita....hlavne potom nezacat rozmyslat nad ex frajerkami svojich partnerov 😝😄😄😄

    OdpovědětVymazat