pondělí 3. dubna 2017

SOUTĚŽ - O TŘI KNÍŽKY - SOŇA SIROTKOVÁ - TEGMINE

Vyhlášení poslední soutěže z facebooku včera proběhlo a slíbila jsem vám hned další soutěž, tak tady je. Rozhodla jsem se ji tentokrát přesunout na blog, protože k tomu mám menší povídání. 


Zahrajeme si o tři knížky české autorky Soni Sirotkové. Kniha se jmenuje Tegmine a předpokládám, že ji neznáte a bude pro vás novinkou, stejně jako pro mě. I když koukám, že vyšla už v roce 2016, nějaký větší boom se pro ni chystá až teď, protože pokud vím, třeba křtiny bude mít až za měsíc. Proto jsem vám sem chtěla hodit i anotaci a nějaké další info, abyste se mohli rozhodnout, jestli tohle vůbec chcete ve své knihovničce. Já jsem už začala svůj kousek číst a doporučila bych to rozhodně mladším čtenářům nebo alespoň zarytým milovníkům young adult, protože i styl psaní je tomu dost přizpůsoben, tak abyste si pak nestěžovali a nebrblali ;)


Tegmine
Soňa Sirotková

Nakladatel: Aeon

Anotace: Zdá se, že Vroni je na světě úplně sama. Nepamatuje si své jméno, odkud přišla, ani co se jí stalo. Nikdo ji nehledá. Vzpomínky se nevrátí po celý dlouhý rok v léčebně. A tak se lékaři rozhodnou pokusit se vrátit jí paměť tak, že ji umístí do malebné Lenory spolu s ošetřovatelkou, která bude předstírat její babičku. Uprostřed šumavských lesů má tedy žít jako obyčejná středoškolačka. Jenže s příchodem Vroni se v poklidné Lenoře odehraje smršť tragických událostí a do života ji vstoupí tajuplný Ben. Je Ben někdo z její zapomenuté historie a přišel jí pomoct, nebo ohrozit na životě? Jsou jeho schopnosti podivuhodným talentem, nebo nadpřirozenou mocí někoho, kdo už možná není lidskou bytostí?



Odkaz na Databázi knih.
Recenze ze stránek Kosmasu:
  • Úžasná kniha, nikdy mě žádná takhle nenadchla. Je tam napětí které vás nenechá odtrhnout oči od knížky (aspoň mě nenechalo). Konec jsem si domýšlela jakkoliv, ale ne takhle... moc se těším na další díl a určitě všem doporučuji. :)
  • Naprosto úžasná knížka, která mě tak nadchla, že jsem ji zařadila do své top 10 :-)! Ačkoli jsem si ji koupila hlavně kvůli obálce, která mě v obchodě na první pohled zaujala, koupě jsem opravdu nelitovala a přečetla ji jedním dechem. Doporučuji!!!
  • Kniha mě velice překvapila.

Tak vám nevím, buď si nakladatel napsal pěknou reklamu a nebo na tý knížce něco bude :-D Já ještě nevím, a tři z vás to budou moct zjišťovat spolu se mnou :)

Podmínky:
  • Napište do komentářů email pro případ výhry, kam vás budu kontaktovat (nepovinné -> spamy, osobní info apod., ale doporučuju vám pak sledovat tento článek, protože vítěze vyhlásím tady a když nebude email, kam vám dát vědět, musíte mi pak písnout, abyste o výhru nepřišli :).
  • Budu mít radost, když mě budete někde sledovat a soutěž budete někde sdílet, a jen tak informačně mi u sledování i sdílení napíšete kde a jak, abych si u vás udělala buď plusko a nebo černej křížek, jako že jste pro mě MRTVÍ :-D
  • Co a proč vás na knížce zaujalo, že jste se přihlásili (akceptuji i odpověď knížka zní děsně, jsem hromaditel knih, touhle chorobou totiž taky trpím a není to žádná sranda!)
  • Držte si palce, losování na randomu za dva týdny, víkend 22. 23., pokud nezapomenu, když tak se kolem třicátýho klidně někdo připomeňte ;)

EDIT VYHLÁŠENÍ


19 komentářů:

  1. 1) elisalenulka@gmail.com
    2) Sdílím na profilu, Lenka Oliverak Bandurová - to poznáš. :D
    3) Docela se mi líbí obálka a jo, jsem chorobný sběratel knih. :D

    OdpovědětVymazat
  2. 1) josef.staif@centrum.cz
    2) sleduji tě na FB (pod jménem Josef Štaif), na Insta (pod nickem joeblack16210) a na Youtube (jako BrumbalA) :)
    3) Na knížce mě zaujalo to, že se odehrává v Česku a pak takové to tajemno jako v některých thrillerech, jak ona neví, kdo je, objeví se někdo a co kdyby to byl náhodou někdo, koho by měla znát a tak :) plus po zkušenosti s Petrou Stehlíkovou si myslím, že bych měl zkusit i dalšího českého autora...

    OdpovědětVymazat
  3. mám dotaz... anotaci psala autorka :D? resp. takový styl psaní tam je?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako ono je to asi fuk :D protože já trpím stejnou chorobou, takže bych se pravděpodobně zapojila tak či tak :D a případně knížku předala dál :D to taky s láskou dělám :D a černej křížek nechci :D to mě děsí

      Vymazat
    2. Po pravde to vubec nevim, ale vetsinou to pise nakladatel nebo nekdo z propagace, ale je dost mozny, ze mala ceska autorka si to napsala sama, fakt nevim, zkusim zapatrat :)

      Vymazat
  4. Mail je nikolaoss.trojtecka@seznam.cz
    soutěž nasdílím na FCB stránce svého bloGu
    A knihu chci proto, protože prostě ujíždím na podobných tématech. Občas si prostě musím přečíst o tom, jak holce vstoupí do života nějaký ten tajuplný Ben :) vím, že to je v mém věku divné, ale mně se ta mírná naivita prostě líbí víc, než číst o vraždách někde v Norsku nebo manželských problémech a podobných reálných tématech. Reality mám v životě až až :) Jo a pak taky jsem chorobný sběratel knih :D ale myslím, že jsou i horší závislosti. Kdo si čte, nezlobí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ještě jsem zapomněla - sleduji tě na FCB jako Kateřina Miklíková

      Vymazat
  5. Nejde mi napsat komentář jinak, než jako "anonymní", tak to snad nevadí... :/
    1) MisinovaDenisa@atlas.cz
    2) sleduju na FB pod jménem Deni Mišinová a sdílím na svém FB mého blogu, který se jmenuje Knižní MIXÉR :)
    3) Líbí se mi obálka a snažím se číst knížky i od naších autorů, takže by se mi do sbírky určitě hodila... :D Plus jsem taky sběrač knížek, no... ;)

    OdpovědětVymazat
  6. 1.kivsa@seznam.cz
    2. Blog jako Marie Peetuliska Daňková
    3. Poslední dobou dávám větší prostor českým méně známým autorům a celkově jsem na knihu zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  7. fejfarovaaneta@seznam.cz
    Tvůj fb sleduju jako Anet Knihomolka.
    Rozhodně se řadím mezi sběratela knih. :D Ale na tuhle knihu už jsem narazila, s tím že by mohla být podobná trilogii Zakázaná hra (a já tuhle trilogii miluju). Zatím jsem četla jen jednu knihu od českého autora (Naslouchač od Petry Stehlíkové), takže by bylo fajn rozšířit si trochu obzor. :D

    OdpovědětVymazat
  8. casionangelova@gmail.com
    sledujem na FB - Janka Casion Kolenová
    Určite by bolo super vyhrať knihy, som fanúšik fantasy žánru a už len z tohto titulu ma knihy zaujali. Plus rada by som si rozšírila obzory a čítala knihy aj od slovenských a českých autorov, poväčšinou čítam iba zahraničných.
    Súťaž som zdieľana na FB stránke - https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=572615692943816&id=143006052571451

    OdpovědětVymazat
  9. 1) vampyre.blood.slovakforum@gmail.com
    2) Zdieľam na blogu :D spisovatelske-patalie.blog.cz/1704/zdielam-sutaz-o-knihu-tegmine-d (to nie je vtip :D ), taktiež na fb stránke: https://www.facebook.com/groups/346933299034824/
    3) Príbeh znie zaujímavo a ja milujem knihy všeho druhu. Okrem toho to podľa anotácie tipujem na YA Fantasy, čo je jeden z mojich obľúbených žánrov :)Na českú autorku som veľmi zvedavá a už teraz sa klepem na napísanie recenzie jej knihy :) Okrem toho má krásnu obálku, slušné recenzie a to je mi samo o sebe sympatické. Navyše som vášnivá zberateľka kníh :)

    P.S.: V súťaži nebolo napísané, že by sa nemohli zúčastniť čitatelia zo SR, tak hádam nevadí, že som sa skúsila zapojiť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Keď už to tu píšu iní, tak aj ja ťa na FB sledujem, dala som ti na súťaž like a v profile mám mačičku :D (Nechcem sem vpisovať svoje meno...)

      Vymazat
  10. majda.fiedlerova@gmail.com
    Sdílela jsem soutěž na mém profilu google+ (Magdaléna Fiedlerová)
    Anotace náhodou vůbec nezní děsně - to spíš úplně naopak, moc se mi líbí, ale máš pravdu, že jsem docela slušnej hromaditel knih :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj.
    Můj mail je veronika.stanzlova@seznam.cz
    Sleduji na fb jako Ferbasová veronika.
    Při mateřské s dcerou Phoebe pres den není moc času, ale čtu po večerech, jsem závislá na knihach. české autory moc nečtu, ale zaujala me obálka a děj, takže jdu do toho! 😊

    OdpovědětVymazat
  13. miuka12@seznam.cz
    FB Miroslava Škampová, sdíleno.
    Knížku chci ze dvou důvodů - 1. knih není nikdy dost, 2. jak příběh zavání léčebnou,vypadá o vždy zajímavě :D

    OdpovědětVymazat
  14. hachlina@seznam.cz
    FB Pavlína Rozsypalová, sdíleno
    Za prvé - hned mě zaujala obálka, za druhé - česká spisovatelka, za třetí - prostě ji chci :D

    OdpovědětVymazat
  15. Zdravím, už boli vyhlásené výsledky??

    OdpovědětVymazat