pátek 10. srpna 2018

AUDIO: DÍVKA VE VLAKU

AUDIO: DÍVKA VE VLAKU
Autor: Paula Hawkins
Interpret: Tereza Bebarová, Petra Špalková, Lucie Pernetová
Délka:11:14h
Vydavatel: One Hot Book, Nakladatelství Ikar, 2015

Anotace: Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem…


Hlavnou hrdinkou je rozvedená alkoholička Rachel, ktorá sa zapletie do vyšetrovania zmiznutej a nakoniec aj zavraždenej "Jass". Jej bývalí manžel žije so svojou manželkou a dcérou v ich spoločnom predchádajúcom dome pár domov od domu "Jasona a Jess". Jeho manželka a Reachel sa nemajú moc v láske od jedného incidentu a tiež aj preto lebo si Reachel stále chodí okolo ich domu a otravuje ich. Keď "Jass zmizla vydával sa za jej kamarátku a miešala sa aj do vyšetrovania a tak sa chodila rozprávať s"Jasonom". Keď k nemu raz išla uvidela ako jej bývalý, Tom nastupuje s niekým do auta,možno to bola Anna Tomova manželka a čo ako to bol niekto iný ...?

Kniha divka ve vlaku má strhujúci príbeh nad ktorým budete ešte dlho po tom čo ju prečítate rozmýšlaťv. Má pútavý dej. Zápletka mi bola jasná už asi v polovici no aj tak vás koniec prekvapí. Tento žáner nebola sice moja šálka kávy, ale aj tak ma neskutočne bavila. Vypočutú som ju mala za jeden deň takže naozaj odporúčam. Kniha je písaná z troch pohladov troch žien takže nudiť sa určite nebudete.

Toto je zatiaľ prvá audio kniha čo som počula no určite nie posledná. Celkovo hodnotím audioknihu štyrmi hvieždičkami z piatich.Príbeh ma veľmi bavil a nemohla som sa od neho odtrhnúť. Napriek tomu tam mohlo byť tochu viac romantiky.
Děkujeme webu Audiolibrix.com za možnost poslehnout si tutu audioknihu, můžete si ji zde také samozřejmě zakoupit, či si poslechnout ukázku. 


Vika

2 komentáře:

  1. Díky za recenzi, na Dívku ve vlaku se chystám už dlouho, takže mě to nakoplo, abych se do ní konečně pustila:)

    OdpovědětVymazat
  2. Vďaka za recenziu, pridávam do TBR zoznamu 😊

    OdpovědětVymazat