pondělí 7. května 2018

AUDIO: VOLÁNÍ NETVORA

VOLÁNÍ NETVORA

Autor: Patrick Ness
Interpret: Jan Vondráček
Délka: 4:12 h
Vydavatel: OneHotBook, 2017
Ke koupi na Audiolibrix

Anotace: Příběhy jsou jako divá zvěř. Když je vypustíš na svobodu, mohou napáchat spoustu škody.

Přesně sedm minut po půlnoci navštíví třináctiletého Conora netvor. Chlapce však neděsí, protože nic nemůže být horší, než noční můry, které ho v poslední době pronásledují. Než realita, ve které žije. Než fakt, že jeho máma je vážně nemocná, táta kdesi za mořem s novou rodinou a na něj zbyla jenom upjatá babička, s níž si nerozumí. Kdyžse teď rozhádal se svou nejlepší kamarádkou, nezbyl nikdo, komu by mohl říct, že se mu ve škole spolužáci buď vyhýbají pohledem, nebo ho šikanují. Proč by se měl bát tajuplného přízraku z dávných časů, ukrývajícího se v podobě starého stromu za domem, který tvrdí, že ho sám zavolal? Přichází proto, aby Conorovi vyprávěl tři příběhy. Na oplátku ale něco chce. Tu nejnebezpečnější věc ze všech. Chce slyšet pravdu.

Zážitek z poslechu: Celý děj (audio)knihy má mystickou atmosféru, kterou ještě zdůrazňuje hudební podkres, který je vždy na konci každé z kapitol. Audiokniha je velmi přehledná a doporučuji stáhnout si všechny kapitoly najednou. Hlas Jana Vondráčka se k této knize opravdu hodí, protože jeho hlas je hluboký s náznakem tajemna a opravdu pomáhá posluchači se vžít do příběhu. Jan Vondráček mluvil zřetelně a rozuměla jsem mu každé slovo. Příběh nerušil žádný vedlejší zvuk. Při říkání přímé řeči vždy změnil trochu hlas, abychom již dle výšky hlasu pochopili o kterou postavu se jedná. Dle mne hlasy postav velmi vystihl a vypůjčil jim trochu více života. Kniha by mohla zaujmout jak mladší posluchače, tak i ty starší, protože v této knize si každý najde to své a každý si může příběh vyložit trochu jinak. Konec knihy je sice smutnější, ale bez něj by to nebylo ono. Každý nemá život lehký a každý se s tím vypořádává jinak a zde je to krásně vidět/slyšet. Audiokniha je celkem krátká, takže byste ji mohli poslechnout za jedno odpoledne.

Magda
------------------------
Ahoj! Jmenuji se Magda, je mi 15 let. Jsem knihomolka, která ujíždí hlavně na YA, sci-fi, fantasy a dystopických knihách. Kromě čtení také ráda vyrábím rekvizity ze seriálu a knih. Ráda zkouším různé make-up produkty, ale nejsem žádný profesionál. :) Také miluji cestování a ochutnávání místních spacialit. Doufám, že se Vám budou mé příspěvky líbit. :)

4 komentáře:

  1. Viděla jsem film a nám to tak ze pak už mě knížka nebaví - ani audio- ale jestli to někdo ještě nezná tak doporucuju- kouzelné, jiné, křehké ... myslím ze jsi dala super tip na krásnou pohádku pro dospělé .

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku mám doma a nemůžu se dočkat až se do ní pustím! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pekná recenzia 😊 až budem mať dovolenku, tak si túto audioknihu vypočujem 😊

    OdpovědětVymazat
  4. :D Tak to si nejspíše pořídím na brigádu..díky za doporučení :)

    OdpovědětVymazat