úterý 3. listopadu 2015

RC: MÓDA, KRÁSA A ŽIVOTNÍ STYL - A CUP OF STYLE

Móda, krása a životní styl - A Cup of Style
Lucie a Nikole Ehrenbergerovy


Nakladatel: CPRESS
Rok a měsíc vydání: 2015/11
Počet stran: 120

Anotace: Jsou dvě. Jsou krásné, úspěšné, populární a hlavně – mají styl. Chceš být také taková? Kniha oceňovaných blogerek plná barevných fotografií ti pomůže s módou, se zdravým životním stylem, cestováním a motivací. Poznej svůj vkus a najdi si vlastní cestu! Lucie a Nicole přináší praktické a konkrétní rady a tipy: Móda ? jak najít vlastní styl ? jak oblékat různé typy postavy ? jak protřídit šatník ? základy šatníku ? doplňky ? co nosíme v kabelce? ? jak vypadat dobře na fotkách? ? 10 nejdůležitějších tipů Kosmetika ? péče o pleť ? Jak připravit vlastní pleťovou masku ? Základní make-up a tipy jak na to ? pleť ? oči ? obočí ? rty ? nehty ? Líčení na den ? Líčení na večer ? 10 nejdůležitějších tipů Vlasy ? Jak správně pečovat o vlasy ? Jak si připravit domácí masku na vlasy ? Správný účes pro tebe ? Jak vytvořit vlny ? Trendy účesy, které zvládneš ? 10 tipů pro krásné vlasy Cestování ? Jak si zabalit jako profík ? Co s sebou do příručního zavazadla ? Outfity na cesty ? naše oblíbené destinace, tipy a zážitky i naše fotky z cest ? Jak si užít cestování na 100% ? 10 nejdůležitějších tipů Životní styl ? Co to znamená jíst zdravě ?Typy na zdravá jídla ? snídaně ? oběd ? večeře ? svačinky ? zdravé mlsání ? cvičení Motivace ? Sebevědomí ? Jak se motivovat ? Jak se učit ? Jak se učit jazyky ? Jak se vypořádat se stresem ? 10 tipů

Poslední dobou je blogování a youtube na obřím vzestupu. Stejně jako o lidech, co to provozují a jsou v tom dobří / známí, je poslední dobou hodně slyšet. A protože toho využívají nakladatelé v zahraničí, bylo jen otázkou, kdy se něco takového dostane i k nám. Já mám teď v ruce tuto knížku a přiznám se, že jsem byla hodně skeptická a říkala si, že jde hlavně o těžbu ze jmen aktérek. A jaký je můj názor teď, po přečtení a prozkoumání?

Holky z A Cup of Style mám ráda, nesleduji moc jejich fashion působení, ale jako osobnosti na mě ve lifestyle videích působí vždy mile a několikrát jsem se s nimi i setkala a opět, vždy super. Když jsem viděla přebal knížky, růžový se zlatými hvězdami a nápisy, docela mě to dostalo, ale zas musím uznat, že k jejich hlavnímu publiku, -teen slečnám, a tématu módy a krásy se to hodí.

Další co jsem se bála, že to bude celé jen složeno z fotek jejich outfitů a bude to naprosto o ničem. A nakonec jsem byla vcelku mile překvapena. Jasně, že na každé stránce jsou jejich fotky, ale to se dalo asi čekat. A jasně, že tu je jedna kapitola jen jejich fotek kombinací oblečení, což mě naprosto nic neříká, ale je možné, že víc fashion holky, než já, to ocení. A třeba kapitola oblíbených receptů mi také přišla k ničemu, nejsem typ fanouška, co by musel jíst to, co můj vyvolený idol a oblékat se, jako můj vyvolený idol (celebrita). Takže tyto dvě kapitoly za mě ne-e. Ale potom je tam spoustu věcí, co je pro dospívající dívku docela zásadní a věřím, že v době, kdy mi bylo 15 bych tu knížku žrala a používala jako bibli. 

Najdeme tu různé tipy, jak se oblékat, jak kombinovat, jaký styl nám je nejbližší, jak se líčit, jak na motivaci, na sebevědomí apod. (když si přečete anotaci, jsou tam popsány v podstatě všechny kapitoly). Teď to asi nezní tak dobře, ale podívejte se do té knížky někde v knihkupectví a musíte přiznat, že kdybychom my měli před xx lety takovou knížku, vyhnuly bychom se mnoha trapným debatám s kámoškou, třídní hvězdou, vedle které si přijdeme jako šedá, trapná, nudná myška a nevíme co s tím. 

Hodně se mi líbily kapitoly co se týkají cestování a co a jak si zabalit. Holky mají zcestováno, takže vědí, o čem mluví. Ale zase fotky toho, kde byly a co tam dělaly - nic pro mě, super pro fanynky. Hodně se mi líbily i kapitoly pro fashion blogerky, kdy ACOS holky popisují, jak vypadat na fotkách dobře, jak fotit outfity atp., opět z vlastní zkušenosti. Plus bonus na závěr, nejde o reklamní kampaň spolupracujících značek. Jako jo, někde vidíte, co je to za značku kosmetiky, ale naprosto minimálně a např. kapitoly u outfitů není na konci každého článku typické blogové "sako: hm, boty: deichman" ... Také je hodně věcí v knížce je kresleno a doilustrování k textu rukou.

Shrnuto - kniha má něco do sebe, kniha má i části naprosto k ničemu a věřím, že si najde své "hejtry" a své zastánce. Co vy, zaujala vás?

3 komentáře:

  1. Na cup od style se sem tam ráda podívám, jsou milé a mají styl ale knihu bych si nepořizovala jak říkáš kdybych byla dospívající dívka taky bych jí žrala a měla jí za bibli, ale tohle všechno se dozvíš v jejich videii tak mi to přijde zbytečné psát knihu o radech a typech, :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zdieľam rovnaký názor. Tiež mám Nicole a Lucku rada, ale po knižke by som nesiahla. Už je tomu dosť rokov čo som mala 15 :) Bohužiaľ, v tomto prípade ma odrovnal hneď prebal knihy. Obsah komentovať nemôžem, lebo som ju v rukách nemala, ale z Tvojej recenzie je jasné, pre akú vekovú kategóriu je kniha určená. Takže ja len držím dievčatám palce, ale toto ide pomimo mňa...

    OdpovědětVymazat
  3. Cup of style mám ráda, ale o koupi knížky jsem nikdy neuvažovala i když tvoje recenze mě tak trochu i nalákala to zkusit :D
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat