pondělí 2. listopadu 2015

KNIŽNÍ TOPY Z KNIŽNÍCH NOVIN/EK VYDANÝCH 26.10.

Tentokrát jsem si pro noviny došla hned den po vydání, takže žádné zpoždění a publikuji to, jakmile je možné. Doufám, že mi to takhle hezky bude vycházet vždycky, aby tu nebyla časová prodleva :) Zdrojem jsou Knižní novinky 26.10. - 8.11.2015.

BELETRIE 


Umberto Eco mě docela překvapuje, o knížce není moc vidět, slyšet a přesto se tolik prodává. Asi je to jménem autora, jasně, hodně známým. Dívka v pavoučí síti se od minule drží, to se dalo čekat. Jsou světla, která nevidíme jsem recenzovala a za mě takový úspěch ne, ale vzhledem k Pulitzerově ceně se očekává, že se lidí budou zajímat, ještě s takovou propagací knížky. Marťan, vcelku stará knížka, znovu stoupá především díky filmu, který teď dva týdny běží, tak si všichni vzpomněli na předlohu, klasika. Satanské verše? To mě pobavilo, slyším o díle prvně.

POPULÁRNĚ NAUČNÁ


Tak tento měsíc antistresové omalovánky jedou ještě víc, než minule, máme tu tři umístěné. Láďa Hruška pokračuje, k tomu nemám co dodat. Vcelku se divím, co že tak zabodovala Francouzština a kniha Hradec Králové. Aby se něco pro tak specifické publikum dostalo do tak vysokého prodeje, v tom musí něco být, jen mě nenapadá co. Leda by si dílo Hradec koupil celý Hradec, pak by možná ta čísla nahnali :-D A Sváteční cukroví, no jo, už se nám to blíží, přátelé, tady bude prodej dál stoupat.

PRO DĚTI A MLÁDEŽ


Destrukční deník zase na vrcholu? Překvapivé, ani se neumístila Tohle není kniha, nevím, jestli to chtějí děcka zase k Vánocům a tak už se nakupuje? Ilustrovaný Harry Potter, to se dalo čekat, o tom je slyšet teď všude. HP je prostě nejvíc a ilustrovaný? No nekupte to! Taky se na ni chystám :) První už se taky drží a Babička drsňačka? Taky starší knížka, pokud vím. Zase nějaká škola měla čtenářský týden asi. A Podzim, Zima, no ještě aby teď někdo kupoval jaro a léto, že. A nové kapesní vydání Malého prince? To je jasné, pro každého do kabelky / batůžku kousek klasiky. 

Co myslíte, souhlasíte s umístěním? Jaké knížky máte nebo na které se chystáte? Povídejte.

2 komentáře:

  1. Mně přijde, že jsem o Nultém čísle slyšela naopak všude :D Taky jsem na to zvědavá, zahlídla jsem to kdysi na polském booktubu . :) Hradec pobavil. Asi město nakoupilo dárky pro všechny své zaměstnance. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nebo se Pardubáci naštvali, odkoupili celej Hradec a pak ho slavnostně zapálili a udělali si táborák :D Přiznávám, jsem zhrzenej Pardubák, kterého už začínají štvát žabomyší války Pce x HK. A, ano, jsem takovej blázen studující v Hradci:D

    OdpovědětVymazat