úterý 10. dubna 2018

AUDIO: PĚŠKY MEZI BUDDHISTY A KOMUNISTY

Autor: Ladislav Zibura
Interpret: Ladislav Zibura                                  
Délka: 11:32 h     
Vydavatel: Nakladatelství Bizbooks, 2016
Ke stažení na Audiolibrixu.
2. nejprodávanější v kategorii Cestopisy

Anotace: Svět z televize je někde tam venku. Jen si pro něj někdy musíš dojít pěšky. To je motto excentrického poutníka Ladislava Zibury, který se tentokrát vydal zdolat Himálaje a probádat údolí čínských a nepálských řek.

Ať už zrovna trpí výškovou nemocí, zachraňuje lidský život nebo je zatýkán čínskou policií, vše komentuje s humorem. Chodí pěšky, spí u cizích lidí doma a vloni o tom napsal svou první knihu, a teď se nechal přemluvit a napsal druhou.

Má recenze: Ladislava Ziburu jsem již viděla na Humbooku 2017 a věděla jsem, že píše cestopisy, které jsou hodně poutavé a zábavné, ale ještě jsem se k nim nemohla dokopat. Jeho beseda byla naprosto boží a to mne přesvědčilo, že si nějakou z jeho knih musím (dříve či později) přečíst. Poté jsem našla, že existuje audiokniha, kterou si sám autor namluvil, a tomu jsem odolat nemohla. Přijde mi hrozně super, že si autor knihy svou audioknihu i namluvil sám, protože, podle mne, autor přesně ví, jak chtěl, aby určitá část knihy vyzněla.

Celý přednes Ladislava Zibury je plynulý a zvukově čistý, takže k tomu asi nenajdu žádné minus. Ladislav se znovu vrací do svého výletu a připadala jsem si, jako kdyby seděl vedle mne a vyprávěl mi vše, co se mu při cestě stalo. Takže za namluvení své vlastní knihy dávám Ladislavu Ziburovi jedničku. :)


Jsem vážně ráda, že se z této knihy stala audiokniha, protože tak by se mohla dostat i k lidem, kteří mají rádi cestopisy, ale moc neradi čtou. A o tomto knižním dílu by se opravdu mělo dozvědět širší publikum. Zvukové efekty, které vás vždy přivedou na začátku každé kapitoly do správné nálady a které se s vámi rozloučí na konci kapitol, byly skvělé a orientální atmosféra z nich jen vyzařovala.

Příběh je opravdu hodně poutavý a zajímavý. Já jsem se místy opravdu hodně bavila a v budoucnosti si tuto audioknihu pustím znova. Určitě doporučuji.

Pac a (audio)knihu

Spahejtle
------------------------
Ahoj! Jmenuji se Magda, je mi 15 let. Jsem knihomolka, která ujíždí hlavně na YA, sci-fi, fantasy a dystopických knihách. Kromě čtení také ráda vyrábím rekvizity ze seriálu a knih. Ráda zkouším různé make-up produkty, ale nejsem žádný profesionál. :) Také miluji cestování a ochutnávání místních spacialit. Doufám, že se Vám budou mé příspěvky líbit. :)

1 komentář:

  1. To zní dobře... že si to sám namluvil... aneb jdu se po ní mrknout. :)

    OdpovědětVymazat