sobota 2. července 2016

RC: SÉRIE RUBY 3. A 4. DÍL - FALEŠNÝ TŘPYT, UTAJENÝ DRAHOKAM

Falešný třpyt
Virginia Cleo Andrewsová


Nakladatel: Moba
Série: Ruby (3.díl z 5)
Rok a měsíc vydání: 2016/03
Počet stran: 360

Anotace: Ruby se nečekaně vrací zpět do jižní Louisiany, do důvěrně známých míst, kde prožila dětství. Porodí dcerku a snaží se ji vychovávat. Touha zajistit malé Pearl šťastné, spokojené dětství a harmonický život v úplné rodině ji přiměje k nelehkému rozhodnutí. Podlehne naléhání svého nevlastního bratrance Paula a souhlasí se sňatkem. Osud si však s jejím životem opět krutě pohraje...

Utajený drahokam
Virginia Cleo Andrewsová

Nakladatel: Moba
Série: Ruby (4.díl z 5)
Rok a měsíc vydání: 2016/04
Počet stran: 336

Anotace: Krásný sen pronásledují stíny minulosti. Po absurdních soudních tahanicích, které musela Ruby absolvovat, aby mohla vychovávat svou dcerku, vyrůstá Pearl i se svými dvěma bratry ve šťastné rodině. Střední školu skončila jako premiantka třídy a o své budoucnosti má jasno – touží se stát lékařkou. Opojný pocit štěstí, lásky a sounáležitosti však nemá trvat dlouho. Tragická smrt jednoho z Pearliných bratrů všechny poznamená a Ruby se vydává do zátoky ke svým cajunským předkům...


FALEŠNÝ TŘPYT

V tomto díle se Ruby s nově narozenou dcerou vrací do míst svého dětství. Má spoustu dobrých vzpomínek, ale i těch špatných. Které asi převáží? Ruby souhlasí se svatbou se svým nevlastním bratrem Paulem, který ji miluje a chce přijmout Pearl za vlastní. Očividně je incestní láska hodně častým tématem u V.C.A. 

Ruby souhlasí a Paul jí, s nečekaně nabytým bohatstvím, postaví ten nejlepší, nejkrásnější a největší dům, v okolí. Ale ne všechno zlato, co se třpytí a ve Falešném třpytu je toho falešného třpytu opravdu hodně. Je to štěstí? JE to láska? Zapomene Ruby na Beaua, se kterým malou Perlu počala?

Čeká nás tu hodně zvratů, tak jak to máme rádi. Nastane hodně wau efektů, hodně jako že cože efektů a hodně sakra to musím ještě dneska večer dočíst efektů. Autorka nás napíná a vždy, když si myslíme, že už nemůže naší hlavní postavě víc zavařit, ukáže nám, že tedy ještě trošku může.

UTAJENÝ DRAHOKAM

Čtvrtý díl rodinné ságy Ruby. Moje oblíbená autorka. Docela mě překvapilo, že tento díl neprožíváme prostřednictvím Ruby, ale její dcery Pearl, se kterou jsme se seznámili v předchozím díle. No, seznámili, narodila se, to bylo asi to nejzásadnější. Ale tady už končí střední školu, je z ní velká slečna, chystá se na medicínu a prožívá svá trápení dospívající.

Jenže to by nebyla VCA, aby nechala Pearl dospět v klidu a pohodě. Hned v anotaci se dozvíme, že zemře jeden z jejích bratrů. Podle mě toho anotace prozrazuje až příliš moc, jeho smrt je v podstatě ústřední událostí a hybatelem celého dalšího děje, trochu bych to zastřela a nechala to čtenářům jako šok, ale ok, tak to víme. 

A co se děje potom? Čeká nás klasická kaskáda této autorky, od naprostého štěstí k naprosté depresi a zkáze. A nahoru a dolu a nahoru a dolu a ... Kdo ví, jak to nakonec všechno skončí. Co myslíte, žili šťastně na věky věků?

Oproti předchozím dílům se tu vcelku dost potkáváme s nadpřiroznem, vúdú, kletbami, rituály a rozpory mezi Ruby a Beauem ohledně těchto situací. Mě se to nadpřirozeno líbilo, posunulo děj zase o kousek dál.

7 komentářů:

  1. Ty jo, o tomto slyším poprvé a docela se mi to zalíbilo :D Díky za tip, jako vždy :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
  2. Od autorky znam od videni akorat Kvety z pudy. Strasne se mi libi jak knihy hezky spolu ladi... Ale jinak o jejich knihach moc nevim... Mozna bych to mela napravit.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak o spisovatelce a o knížce slyším poprvé :) Pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tedy podle obálek mě série moc nezaujala, ale ten děj vůbec nezní špatně. Až si budu chtít u něčeho trochu orazit, po knížkách mrknu. Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  5. Obálky mě sice nijak nenadchly, lae anotace nezní špatně! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Doufám, že budou na buxu k mání jako komplet podobně jako Květy z půdy. To bych si je nejspíš pořídila :)

    OdpovědětVymazat
  7. Sociální obchodování spočívá v otevření trhů pro každého. Na eToro se můžete spojit, obchodvat a sdílet znalosti s miliony obchodníků a investorů. Navíc můžete kopírovat obchodní rozhodnutí obchodníků, kteří odpovídají vaší strategii. Registrujte se nyní a získejte chytřejší obchodní rozhodnutí využitím rozumu našich obchodníků s nejlepšími výsledky.

    Výměna kdekoli Váš čas je drahý. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat