úterý 11. září 2018

RC MUSÍM TO VĚDĚT

Karen Cleveland
Musím to vědět


Nakladatel: Motto
Počet stran:272

Anotace: Vivian Millerová pracuje jako analytička CIA. Již několik let se snaží s týmem svých kolegů odhalit členy ruské spící buňky na území Spojených států. Poté co se jí podaří proniknout do počítače jednoho ruského špiona, narazí na složku tajných agentů. Pět na první pohled úplně obyčejných lidí. Jen o pár kliknutí myší později se ale všechno, na čem Vivian kdy záleželo, ocitá v ohrožení – její práce, manžel, dokonce i její čtyři děti... Vivian slíbila, že bude chránit svoji vlast před všemi nepřáteli. Jenomže teď stojí před neřešitelnou volbou. Je rozpolcená mezi loajalitou a zradou, mezi láskou a podezřením. Komu lze věřit a může se vůbec rozhodnout správně?

Hned zpočátku musím citovat tři větičky z obalu knihy: "Dokonalý manžel.Dokonalý otec. Dokonalý lhář?" 

Přesně tyto tři větičky vyjadřují tuto knihu...Když pracujete jako analytik CIA, tak se může stát, že se dovíte něco co nechcete. Jednoho dne se jí podaří dostat do počítače jednoho údajného "správce" spících Ruských agentů...jenže co dělat, když na Vás vykoukne fotka Vašeho manžela,otce Vašich dětí se kterým jste se cítila naprosto bezpečně? Utíkat od něj? Dát něco najevo? Nebo dělat, že jste nic neviděli a to co jste viděli se vůbec nestalo?

A co teprve, když se manžela zeptáte a on Vám odpoví, že všechno co jste zjistili je pravda?

Tohle vše a spousta dalších otázek napadá Vivian, když jí manžel sdělí své hluboké city, zároveň však k tomu i to, že se na ni zaměřil od prvního dne- nebyla to náhoda,věděl o ní vše ještě dřív než jí stoupl do cesty....Co dělat, když všechno víte? Udat a nebo neudat? Nedůvěra je od tohoto okamžiku všude- komu vlastně může věřit? Manželovi, nebo tomu čemu přísahala?

V pozadí je hodně cítit strach Vivian nejen o svůj život, ale i o život 4 dětí, co se s nimi se všemi stane? Budou i nadále rodina, rozdělí je to? A co finanční stránka, potřebují oba platy. Není na výběr a Vivian musí jednat. Její jednání má jiný dopad než čekala...než si myslela, že bude mít. Nečekala, že původně dobrý úmysl,vše jednoduše smazat a dělat, jakoby to nikdy ani nebylo, není tak jednoduché. Jak vysoká cena nakonec bude za její činy? Podaří se jí ututlat tajemství, které je posuzováno jako vlastizrada? Bude mít v tom všem i trochu toho štěstí?

Musím říci, že kniha je napsaná velmi poutavě,autorka se nezdržuje rozepisováním pozadí- hlavně vykresluje atmosféru. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout od první do poslední stránky už jen kvůli zvědavosti jak to nakonec celé skončí- jestli agentka CIA skončí ve "službách" Ruska, nebo se jí podaří ze všeho vyváznout bez poskvrnky.

Na závěr chci jen dodat, že si určitě přečtu i další vydané knihy od této autorky. Kniha jako taková se čte velmi dobře a nebude ji chtít odložit, dokud nedojdete k poslednímu slovu této knihy.
Janča

Psáno pro internetové knihkupectví Knihcentrum, kde také můžete knihu zakoupit

4 komentáře:

  1. Knihu som čítala prednedávnom, a musím s Tebou súhlasiť, čítala sa "sama". Pútavo napísaný príbeh :)

    OdpovědětVymazat
  2. To mě docela láká, přidám si ji na seznam a třeba na ni dojde řada. Skvělá recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojte všetci
    Opýtajte sa na váš úver teraz a dostanete rýchle potvrdenie a pevnú sadzbu. Naše úvery sú rýchle a bezpečné a veľmi malé úrokové sadzby.
    E-mail: sd.helen05@gmail.com
    Ďakujeme, že ste nás kontaktovali.

    OdpovědětVymazat