neděle 17. ledna 2016

NOVINKA - ILUSTROVANÝ HARRY POTTER A KÁMEN MUDRCŮ

Harry Potter a kámen mudrců
Joanne Kathleen Rowlingová

Nakladatel: Albatros
Série: Harry Potter (1.díl)
Rok a měsíc vydání: 2015/10
Počet stran: 248

Nové vydání příběhů čarodějnického učně Harryho, tentokrát bohatě vypravené ilustracemi Jima Kaye.

Tato knížka je naprosté must have pro každého (chtěla jsem napsat Potteromila, ale nechám, že ji musí mít prostě každý! :-D ). Já jsem ročník, kterému se podařilo prožívat Harryho dobrodružství rok za rokem s prvním vydáním každého dílu. Sice jsem musela čekat a nervovat se, ale zase mám doma první vydání a to už u Harryho prostě něco znamená. A tak jsem moc ráda, že i u tohohle krasavce se mi podaří celou sérii projít hned po vydání a můžu si znovu užít to čekání a nadšení, když držím Pottera poprvé v ruce (a to jsem nečekala, že se mi ještě někdy poštěstí).


Jim Kay, ilustrátor knihy, dostal za své předchozí dílo jakési ocenění, medaili, kdesi cosi, takže jsem už předem doufala v nějakou kvalitu. Hodně jsem přemýšlela, jak se mi to bude líbit, pokud nastane jedna z možností. 1. postavy budou vypadat jako ve filmu - není to škoda, kreslit je podle herců? 2. postavy budou vypadat úplně jinak - přijde mi to nezvyklé a divné. Nakonec jsem to nechala náhodě a přenesla se přes to, ať kniha bude vypadat jakkoli a těšila jsem se jako malá.


Poté, co vám kniha dorazí, máte dvě možnosti. První - dáte si re-reading Harryho Pottera a obrázky si užijete na každé stránce, budete se těšit na každé další obrácení stránky. A nebo za druhé, jako já - nevydržíte a první co uděláte je, že si projedete celou knížku tolikrát, že budete kresbičky znát zpaměti.


Ilustrace jsou vážně moc povedené. Moc moc moc. Najdeme zde spoustu detailů nebo naopak obraz přes dvoustránku. Hodně mě zaujaly i věci navíc, jako druhy trolů nebo druhy dračích vajec. Za mě naprostá spokojenost, s knihou se mazlím téměř denně před spaním :)

7 komentářů:

  1. Ilustrace vypadají krásně, sama si knihu chci pořídit, jen jsem zvědavá jak bude tlustý poslední díl, když tam přibudou obrázky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne! To jsem do clanku taky chtela napsat, ale pak mi to vypadlo. Prvni nejslabsi dil a ilustrovane uz pekna tlouska, s dalsim a dalsim dilem si na to budeme muset poridit i nosice :D

      Vymazat
  2. Já jsem si ji koupila k narozeninám a prostě mi to nedá a každý den si ji prohlížim :-D je prostě nádherná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, taky ji mam porad po ruce a jen tak si ji prohlizim pro lepsi naladu :)

      Vymazat
  3. Zatím jsem si knížku nekoupila, ale je mi jasné, že dlouho odolávat nedokážu. Harryho Pottera zbožňuji a dokonce si ho teď jako audioknihu pouštím před spaním - ne, nejsem malá :-D

    www.booklikeadrug.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna se tím probírám a čtu a jsem z toho naprosto unešená!! Skutečný must-have!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Kniha vypadá dobře, já znám jen ty klasické :-)

    OdpovědětVymazat