pátek 17. března 2017

SÉRIE OD MOBY - DOPORUČUJU

Moje jedna z nejoblíbenějších autorek ever. Už několikrát jsem zmiňovala, že nevím, co se mi na ni líbí, ale ano, pořád ji zbožňuju! Začalo to u Květů z půdy a pokračuje to další sérií, Ruby.

Jasně, témata se opakují, její sklon k psaní o pedofilii, rodinných dramatech na jedno brdo, incestní vztahy, hrdinka je strašně skvělá a úžasná a celý svět je proti ní. Ale víte co? No a! Nemám ráda, když někdo o knížce řekne, že je čtivá, protože co je to za hodnocení? Ale tahle série je tak čtivá, jinak to nazvat neumím. Otevřete, zavřete a kde je další díl?

Tato série jich má pět.
  1. Rubínová záře
  2. Perla v mlze
  3.  Falešný třpyt
  4. Utajený drahokam
  5. Matné zlato
Anotaci uvedu jen k prvním dvou, protože dalšími byste si už vyzradili moc děje. Případně ale je samozřejmě na stránkách nakladatele k dohledání. Nedívejte se ale moc dopředu, ať se o to nepřipravíte! ;)

Rubínová záře
Virginia Cleo Andrewsová


Nakladatel: Moba
Anotace: Neuvěřitelný příběh o nevinnosti, důvěře a zklamání. Doslova jako mávnutím proutku se vzhůru nohama obrátí život dospívající Ruby. Může za to rodinné tajemství, které jí před smrtí prozradila babička. Ruby opouští nedotčenou, panenskou přírodu jižní Louisiany i svůj životní sen – stát se malířkou – a odjíždí hledat rodinu, která patří k nejbohatším v New Orleansu. Po mnoha letech se setká se svým otcem, sestrou Gisselle, poznává i svou nevlastní matku a ze dne na den se ocitá ve zcela jiném světě...

Perla v mlze
Virginia Cleo Andrewsová

Anotace: Ruby je pravým opakem své sestry - dvojčete Gisselle, vypočítavé, sobecké, nesnesitelné manipulátorky. Přesto je Ruby nevýslovně šťastná, že má rodinu, že našla otce a sním i rodičovskou lásku, kterou předtím nepoznala. Nevlastní matka v ní však vidí vetřelce, snaží se ji z domu za každou cenu vyštvat, a tak sedmnáctiletá Ruby odjíždí do internátní dívčí školy. Je to ale správné rozhodnutí? Aby zapomněla na příkoří, začne se opět věnovat malování a najde i lásku...

Na celou tuhle sérii (možná autorku? uvidím, jak se na fb dohodneme, co jste kdo četl nebo nečetl) určitě uděláme "čtenářskýklubstream", protože o tom mám hodně co říct, tak sledujte ostatní sítě :)


Volba obálek? Nevím, jak bych hodnotila nepředpojatě bez vztahu k autorce, ale líbí se mi. Obličeje na úvodce celkově neuznávám, ale tady je to moc hezky doplněno těmi stromy kolem a barvičky?! Ano!

Žádné komentáře:

Okomentovat