pátek 1. ledna 2016

RC: DÁREK Z PRAVÉ LÁSKY - DVANÁCT ZIMNÍCH POLÍBENÍ

Dárek z pravé lásky
Dvanáct zimních políbení

Nakladatel: CooBoo
Rok a měsíc vydání: 2015/11
Počet stran: 384

Anotace: Jestli máte rádi vánoční příběhy, vánoční filmy, vánoční pořady v televizi a speciální vánoční díly vašich oblíbených seriálů a především, jestli máte vánoční antologie, pak se do téhle knížky rozhodně zamilujete. Dárek z lásky sepsalo dvanáct těch nejlepších autorů young adult knih a jejich redaktorkou se stala Stephanie Perkinsová, jejíž příběhy o Anně a dalších už dávno znáte. Takže se uvelebte někde, kde máte pohodlí, teď na vás čeká dvanáct důvodů, proč za dlouhých zimních večerů zůstat doma a zamilovat se nad stránky příběhů.

Dárek z pravé lásky neboli Dvanáct zimních políbení je, překvapivě, 12 povídek. Povídkové knížky mám hodně ráda, skoro raději než klasické, protože si sednete k povídce, přečtete ji a víte rovnou, jak to končí, nečeká vás ještě 300 stran. Jako jasně, zase to je moc rychle pryč. No do polemiky neXpovídky se pouštět nebudu. Čeká nás tedy 12 povídek se zimní/vánoční tematikou. Předpokládám, že dostali zadání napsat vánoční příběh a dvanáct autorů YA se toho zhostilo.

Autory jsem neznala všechny, ale musím říct, že všechny povídky se mi, více méně, líbily, takže jsem pisatele co neznám hned googlila a hledala jejich díla. Každoročně pokulhávám s vánoční atmosférou a doufala jsem, že tahle knížka mi pomůže. Pomohla. Je to vážně božsky laděno, sníh, dárečky, stromečky, elfové, láska, silvestr, rodina, láska, boží, boží, boží.

Hodně super je i to, že některé příběhy jsou naprosto reálné, kdežto některé jsou fantasy, magické, nereálné, každý si vybere to svoje. Nechybí trable v rodině, samota, seznámení, homosexuální tematika, vánoční hodnoty, dárky, oslavy, jednoznačně obsáhle pojato. 

Skoro nemám, co bych této knížce vytkla. Některé povídky byly slabší, to ano, některé si budu pamatovat ještě dlouho a jasně, většina z nich je "hup na krávu a je tele", všechno se stihne ve dvaceti stránkách, problémy zázračně vyřešeny, všichni se milují, ale nějak se to hodí, pokud budete číst v tomto období (v červenci se vsadím, že by moje recenze byla negativnější). Jestli ji nemáte a rádi byste, nepromeškejte vhodnou chvíli!

Nesmím zapomenou, ta obálka! Z fotky to nevynikne, ale dlouho jsem neviděla nic sladšího. Zlaté zdobení se blýská a je vyryté, kniha uvnitř má ornamenty a je růžově laděná, světýlka na přebalu jsou svítivá ... Opakuji, nic letního, ale teď, no prostě ... Awww.

3 komentáře:

  1. Před Vánoci jsem dlouho váhala, jestli si ji pořídit nebo ne a nakonec jsem odolala, ale asi si ji přece jenom půjdu koupit. Celé Vánoce koukám na vánoční filmy, tak nemůžu nemít vánoční knihu! :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Na knížce mě zaujala právě ta obálka, ta je opravdu nádherná! Že bych si ji ještě pořídila? No, uvidíme :-)

    www.booklikeadrug.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Mě prostě tahle růžová vůbec nesedí k vánocům takže mě knížka nějak nelákala... Uvidím třeba příští vánoce :)
    Hezká recenze :D
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat